Actualitate

Suceava, primul oraș închis de COVID-19

Suceava, orașul cu cele mai multe infectări cu coronavirus (COVID-19) din România, intră în carantină totală, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela. Din cele 2109 cazuri de coronavirus confirmate în România, 593 sunt în Suceava.

În această seară, în Suceava au fost anunțate 13 decese noi . Măsura de carantinare se aplică în alte 8 comune limitrofe: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

“Este o situație complexă și trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe”, a declarat Marcel Vela.

Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție.

În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

Ordonanța militară 6 urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Citeste aici textul integral al Ordonanței militare 6.