Actualitate

Titluri de stat FIDELIS: Dobânda record pentru donatori – cea mai înaltă dobândă în această ediție

Începând cu 18 septembrie și până pe 3 octombrie, Ministerul Finanțelor din România lansează cea de-a treia ediție a campaniei “România are sânge de rocker.” Această inițiativă demnă de laudă a fost inițiată de Morning Glory și Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, prin intermediul Programului de titluri de stat FIDELIS. În cadrul acestei ediții, donatorii de sânge sunt recompensați cu o tranșă specială de titluri de stat, cu dobânzi competitive și beneficii notabile.

Cu Răzvan Exarhu și Rock FM în rolurile principale, campania aduce un mesaj puternic: “România are sânge de rocker, acum și de investitor.” În edițiile anterioare, peste 2.300 de donatori-investitori au investit generos peste 5 miliarde de lei, demonstrând nu doar dedicarea față de investiții, ci și o grijă autentică pentru comunitate. Succesul campaniei este amplificat atunci când este dublat de grijă pentru ceilalți.

Tranșa specială pentru donatorii de sânge se aplică titlurilor de stat emise în lei, cu scadența la un an, oferind o dobândă atractivă de 7,25%, cea mai înaltă dobândă din cadrul acestei ediții. Un alt beneficiu remarcabil este reducerea semnificativă a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la doar 500 de lei, pentru donatorii care au donat sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Această ediție își propune să stimuleze donarea de sânge de către persoanele fizice, alăturându-se eforturilor desfășurate la nivel național, local și în sectorul privat. În plus față de tranșa specială, ediția FIDELIS din 18 septembrie va include și emisiuni obișnuite, oferind titluri de stat în lei și euro, cu scadențe de 1 an și 3 ani, respectiv 1 an și 5 ani, și dobânzi anuale de 6,25% și 7,10%, respectiv 3,90% și 5,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, cu un prag minim de subscriere de 5.000 de lei sau 1.000 de euro. Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie la titlurile de stat FIDELIS prin intermediul băncilor partenere, inclusiv BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank.

Un aspect remarcabil al acestui program este absența comisioanelor în procesul de subscriere și faptul că veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile.

În plus, deținătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în emisiunile anterioare pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în această nouă emisiune, asigurându-și astfel continuarea sprijinului pentru cauza nobilă a donării de sânge.