Actualitate

Umilință totală pentru pensionari! Guvernul se răzbună pe bătrânii care oricum nu votează PNL

Simulând grija pentru persoanele vârstnice, Guvernul vrea să izoleze pensionarii la domiciliu pentru o perioadă cât mai lungă. Pretexte vor fi multe. Este șocant că Guvernul PNL acordă mai multă atenție animalelor de companie decât pensionarilor.

Miza este ca pensionarii să fie ținuti într-o stare permanentă de pshihoză. Bătrânii trebuie să se mulțumească cu cel mult două ore de libertate zilnic. Pe termen lung, amenințările, abuzurile și amenzile dictate de Guvernul PNL au menirea să-i facă pe bătrâni cât mai umili și să-i descurajeze să mai ceară mărirea pensiilor.

Aceiaşi pensionari, pentru sănătatea lor, ar fi bine să rămână în case la alegerile locale și parlamentare.

Lipsa de mișcare și presiunile psihice la care sunt supuși pot crea pensionarilor mai multe probele decât COVID-19.


UPDATE

A trecut doar o săptămână de când am scris rândurile de mai sus și confirmările încep să apară.

Mai jos este planul doctorului Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială prin care bătrânii ar trebui izolați pentru încă 3 luni.

Planul lui Streinu Cercel by Mediafax.ro on Scribd

O variantă vine și de la ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care, în funcție de evoluții, vrea ca românii peste 65 de ani, cu sau fără Covid, să fie izolați în condiții speciale.

Călin Popescu Tăriceanu a sesizat corect că traumatizarea bătrânilor poate avea impact electoral. La ultimele alegeri doar 14% dintre pensionari au votat PNL. Pentru PNL ar fi minunat ca pensionarii să nu voteze anul acesta, fie de teama infectării, fie din cauza unor bariere special create. Să nu uităm că din toamnă se așteaptă un nou val de coronavirus.

”Dacă cei de peste 65 de ani vor fi mutați sau carantinați, vom depune o moțiune de cenzură și niciun scrutin electoral nu se va ține, dacă populația României nu se poate prezenta la vot. Eu citesc în cheie electorală. Românii nu au de ce să fie duși în carantină, luați din case și mutați în alte case.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu in direct la Romania TV.