ActualitateCultura

Untold 2023: O Călătorie Magică prin Universul Muzicii Electronice

În perioada 3-6 august, Universul Untold și-a deschis porțile pentru a opta oară, transformând Cluj-Napoca în epicentrul vibrațiilor muzicii electronice. Cu peste 420.000 de fani din întreaga lume, timp de patru zile și patru nopți, festivalul a devenit un adevărat răsfăț pentru iubitorii muzicii și atmosferei electrizante.

Cea de-a opta ediție a Untoldului a fost cu adevărat legendară, reunind o plăieadă de artiști de renume mondial și oferind o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți. A fost o călătorie prin diverse universuri sonore, unde muzica a făcut conexiuni ce au depășit barierele lingvistice și culturale.

Unul dintre momentele de vârf a fost reîntoarcerea lui Armin van Buuren pe scenă, unul dintre DJ-ii cei mai așteptați și iubiți ai festivalului. Cu un set live spectaculos, Armin a reușit să captiveze publicul timp de 5 ore, oferindu-le o călătorie sonoră de neuitat. Invitații surpriză, precum Sam Martin, laureat al premiului Grammy, au adus un plus de autenticitate și energie acestei experiențe.

Fani împătimiți ai muzicii electronice au avut privilegiul de a urca pe mainstage-ul UNTOLD alături de Armin van Buuren, unde au trăit momente de extaz și bucurie pe durata întregului set. Acest lucru a consolidat conexiunea specială pe care artistul o creează în fiecare apariție live pe Cluj-Arena.

Nu a fost doar Armin van Buuren care a adus magia pe scenă. David Guetta, un nume iconic în industria muzicii electronice, a uimit publicul cu un show plin de emoție și energie. Cu hituri precum “Love Is Gone”, “I Got A Feeling” și “Titanium”, el a reușit să creeze o atmosferă de euforie totală în rândurile fanilor săi. Momentul său pe mainstage-ul Untold a fost un adevărat tribut adus dragostei pentru muzică și pentru fanii săi.

Călătoria muzicală a fost completată de diverse genuri și stiluri, de la psy-trance la instrumente unice, cum ar fi didgeridoo, interpretat de artistul israelian Noa Zulu. Aceasta a adus o experiență audio inedită, combinând sunetele electronice cu sunetul său unic, generat de tehnica circulară de respirație. Această diversitate a muzicii și a experiențelor vizuale a creat o atmosferă eclectică și captivantă pentru toți participanții.

Momentul culminant al festivalului a fost show-ul live al trupei Imagine Dragons. Aceștia au creat o conexiune profundă între artist și public, transformând fiecare melodie într-o experiență emoțională. Vocea impresionantă a lui Dan Reynolds a fost acompaniată de zeci de mii de voci ale fanilor, iar energia a fost simțită de la distanță. Această interacțiune autentică a arătat că fanii sunt cu adevărat headlinerii festivalului, iar artiștii împărtășesc cu recunoștință acest moment magic.

Untold 2023 a reușit să creeze un univers paralel, în care muzica a fost limbajul universal ce a unit sufletele și a creat amintiri de neuitat. Cu momente surprinzătoare, conexiuni autentice și o diversitate sonoră remarcabilă, festivalul a demonstrat încă o dată că muzica este capabilă să creeze experiențe ce depășesc granițele timpului și spațiului.

Pe măsură ce porțile universului Untold s-au închis încheind cel de-al optulea capitol al acestui festival magic, rămân amintiri vibrante și promisiunea unei noi aventuri muzicale în 2024. Fanii UNTOLD au deja început să-și facă planuri pentru următoarea ediție, înregistrându-se cu entuziasm pentru a fi parte dintr-o altă călătorie în Universul Untold.