Business

Vesti bune! Ratele la bănci, amânate 9 luni

Propunerea Ministerului Finanțelor în discuțiile cu Banca Națională a Românii și băncile din sistem a fost o amânare de până la 9 luni.

„Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am discutat-o și propus-o BNR și sistemului bancar, este una care ia în calcul mai multe elemente. În primul rând, m-am gândit la o perioadă de timp, nu știm exact cât o să dureze această perioadă, și atunci am zis că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR pentru că era nevoie să se înțeleagă cum se va finanța sistemul bancar. Este propunerea mea și a fost agreată de BNR și sistemul bancar, vom vedea dacă așa rămâne ordonanța”, a transmis ministrul Finanțelor pe Facebook.

La Realitatea Plus ministrul a declarat că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite. Clienţii trebuie doar sa trimita solicitarile bancilor telefonic si sa astepte confirmarile acestora pe email. Dupa incheierea pandemiei de coronavirus clientii nu vor trebui sa plateasca mai multe rate deodata, creditul urmand sa fie esalonat pe o perioada mai lunga.

Solutia propusa Florin Cîțu este de 90% agreată cu băncile şi BNR, acum se lucreaza la ultimele detalii.