CulturaDeschidere

Dragos Bucur si Raluca Aprodu, baie la ibric in Poveste de Dragoste

Filmul Poveste de Dragoste a fost inspirat din viata reala a regizorului Cristina Iacob, care a cunoscut succesul cu filmul “#selfie”, declarat cel mai vizionat film romanesc la cinema.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac, imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia — Călin Papură, iar costumele — Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet — Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Filmul este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

Acțiunea filmului se petrece in preajma sarbatorilor de iarna, in Brasov, orașul care “transmite atmosfera de sarbători”.

In Poveste de Dragoste, Sebatian (Dragos Bucur) o intalneste pe Aprilia (Raluca Aprodu) in librarie unde, accidental, Mos Craciun este decapitat.

In filmul Poveste de Dragoste vei afla cum poti sa traiesti o vita reala, frumoasa, fara prea multe compromisuri. Aprilia renunta la relatia pe care o are cu Paul (Alexandru Darie), un regizor influent care o putea ajuta sa ajunga star de cinema, si il alege pe Sebastian, un violonist sarac lipit pamantului. Renunta la cariera si avantaje materiale si alege implinirea sufleteasca. De-alungul filmului Aprilia evolueza de la papusa Barbie care era un fel de obiect personal al lui Paul, la femeia care invata sa traiasca si este gata sa sacrifice totul de dragul iubirii ei.

Pentru Poveste de Dragoste, Dragos Bucur si-a lasat parul lung si a luat lectii de vioara. Parul i-a crescut natural, fara sa fie presat de timp, insa, pentru a stapani lucurul cu vioara, pentru a invata pozitile, miscarile arcusului si sincronizarile a avut la dispozitie mai putin de o luna. Acesta a fost provocarea cea mai mare pentru Dragos.

Un film bun se face cu sacrificii, intr-una dintre scene Dragos Bucur si Raluca Aprodu au filmat desculti la -25 grade Celsius. In scena respectiva, Dragos ia un bocanc si vrea sa-l arunce peste un gard, insa tinteste unul dintre proiectoarele de lumina care se sparge. Astfel productia filmului a costat ceva bani in plus. Dubla a ramas in film.

In film apare si proprietăreasa (Gabriela Popescu) garsonierei in care locuiesc Sebastian si Aprilia. Este o femeie singura si sigura pe ea care are un scop precis: sa-l transforme Sebastian in amantul ei incercand sa-l facă sa inteleaga ca dragostea nu este suficienta pentru a pastra o relatie.

 

De ce sa mergeti sa vedeti Poveste de Dragoste

  • Dragos Bucur: „De la Poveste de Dragoste pleci cu o stare de bine. Poti sa pleci cu iubitu sau iubita de mana si sa te simti fericit ca si tu ti-ai gasit jumatatea, sau poti sa pleci cu speranta ca o sa fie si viata ta ca a personajelor din film.”
  • Raluca Aprodu: „Mi-ar placea ca spectatorii sa plece de la film un pic mai optimisti si, poate, un pic mai indragostiti.”
  • Alexandru Darie: „Oricate aparate, sisteme profesioniste ati avea acasa, experienta vizionarii unui film in sala de cinema are un impact extraordinar. Nu este vorba numai de dimensiuni, este vorba de contactul cu publicul din sala de cinema.”
  • Cristina Iacob: „O poveste de dragoste este binevenita intodeauna. Ne face sa iesim din cotidian si ne face un pic sa visam.”
  • Vei vedea de ce nu trebuie NICIODATA sa incerci cozonacii moldovenesti facuti de Raluca Aprodu 🙂

In Romania, Poveste de Dragoste are premiera maine, 27 noiembrie 2015. Si trebuie vazut pentru ca este un amestec reusit de scene romantice si comice. Iar sfarsitul este foarte emotionant.