Actualitate

După 15 mai se ridică treptat restricțiile

Președintele Klaus Iohannis a anunțat posibilitatea ridicării treptate a restricțiilor impuse prin ordonanțe militare, după termenul de 15 mai. Șeful statului a condamnat și comunicatul alarmist lansat de Adrian Streinu-Cercel, afirmând că cei trecuți de 65 de ani pot sta linitiți, nimeni nu-i va izola. Anunțul a venit la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, la care au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri importanți.

,,După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate și al de deceslor scade, dacă respectăm măsurile impuse prin ordonanțele militare, e clar că putem intra într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută însă în pași, nu dintr-o dată” a precizat șeful statului.

,,În niciun caz măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se reprofileze politic sau în alt fel. În acest sens am avut și un contraexemplu, de la un institut, de altfel bine cotat. (…) Așa ceva nu se poate. Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă: carantinarea celor de peste 65 de ani. Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Le spun persoanelor în vârstă: stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia în carantină,” a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului l-a mustrat public pe doctorul Streinu Cercel. A uitat de ministrul Sănătății, Nelu Tătatru. Să ne amintim declarațiile acestuia.