Actualitate

ELIBERAȚI pensionarii! Renunțați ACUM la declarațiile aberante!

Aflăm cu stupoare că documentul doctorului Streinu Cercel se alfa pe masa Guvernului încă din luna februarie. Într-o primă fază Guvernul chiar a cerut ca persoanele de peste 65 de ani să rămână izolate la domiciliu.

Din nepăsare sau din incompetență, Guvernul PNL nu a anticipat că nu toți bătrânii au rude care să-i ajute cu aprovizionarea. În prima măsură, prin izolarea totală a bătrânilor, Guvernul PNL ținea milioane de pensionari departe și de asistența medicală de care cei mai mulți au nevoie lunar.

Au încercat să dreagă incompetența în ordonanța militară nr.3 și au permis circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei,  în intervalul orar 11.00 – 13.00. Efectul fiind chiar invers, în cele doua ore bătrânii au format cozi în piețe sau farmacii, existând risc de contaminare în masă.

Norocul pensionarilor a fost că ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, a scăpat porumbelul într-un interviu la Realitatea Plus, unde a declarat că pensionarii vor fi izolați încă trei luni de zile, unii urmând să fie carantinați în centre speciale.

 „Ne-am gandit efectiv și la niște metode să îi ducem într-un hotel, să-i ducem într-o camera cu tot confortul în care să vină cineva și sa aibă grijă de ei. Dar rămâne în funcție de evoluție”, a precizat Nelu Tătaru.

Scandalul iscat de minstrul Sănătății, Nelu Tătatru, a determinat PNL să iasă la atac și să dea vina pe doctorul Streinu Cercel.

Deși exista înregistrarea video, Nelu Tătaru a negat că ar fi făcut declarațiile. Apoi inclusiv președintele a ieșit să dea asigurări că bătrânii nu vor fi extrași din familiile lor. Fără acest scandal, planul PNL mergea mai departe. Felicitări tuturor românilor care s-au revoltat și au pus presiune pe guvernul PNL să se delimiteze de proiectul scandalos.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că întreaga retorică a Guvernului Orban pe tema persoanelor de peste 65 de ani vizează, de fapt, alegerile locale, şi are ca scop dinamitarea celor de la PSD şi ALDE, care se bazează pe electoratul în vârstă.

“Nu cred că un om de peste 65 de ani este mai puţin responsabil decât unul de 25 de ani să nu ştie cum să-şi ia măsurile de protecţie, dar scopul este de a-i speria pe cei în vârstă pentru alegerile locale, când vor recomanda să stea în case.

Acesta este tocmai electoratul PSD şi într-o proporţie semnificativă şi electoratul ALDE. Totul o văd într-o cheie politică, electorală. Şi această campanie publică de spălare a Guvernului, să uite lumea că ei la început au ignorat criza şi se jucau de-a anticipatele. S-au băgat milioane de euro din bani publici.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

ACUM este momentul ca guvernul PNL să permită bătrânilor deplasarea și în afara orelor 11.00 – 13.00. Planul PNL a picat. Este timpul să renunțe la inepții.

Nu mai mimați grija pentru bătrâni! ELIBERAȚI-I ACUM! Renunțați la declarațiile aberante!

ACUM înseamnă ACUM, nu 15 mai!