IT&C

Eaton, noi soluții de alimentare optimizate pentru aplicațiile IT

Compania Eaton, lider mondial în managementul energiei, a lansat noile UPS-uri de 2,2 kW și 3 kW din seria 9PX, care sunt adaptate pentru a asigura o protecție electrică de înaltă calitate pentru serverele virtuale, soluțiile hiperconvergente, dispozitivele de rețea și sistemele mici de stocare a datelor.

O funcție esențială a acestor produse UPS inovatoare este factorul de putere unitar. Astfel, pentru o anumită tensiune nominală, acestea pot alimenta mai multe echipamente decât produsele UPS convenționale. De asemenea, produsele se disting printr-o eficiență excepțional de ridicată, care reduce costurile energiei și cerințele de răcire. În plus, acestea sunt disponibile în versiunile opționale ce includ și carduri de rețea pentru capabilități avansate de virtualizare.

Noile produse UPS din seria 9PX sunt disponibile în versiunile 2U, care utilizează în mod eficient spațiul de pe rack-urile IT convenționale, și în versiunile 3U, care sunt optimizate pentru a fi utilizate în spațiile mici cu adâncime limitată sau pentru a proteja dispozitivele IT tower convenționale.

„Aceste noi produse UPS oferă pentru aplicațiile mai mici aceleași beneficii ca produsele 9PX mai mari, care s-au bucurat de succes demonstrat și de popularitate”, a explicat Christophe Jammes, Product Marketing Manager al Eaton EMEA.

Noile sisteme UPS dispun de o topologie cu dublă conversie, care asigură o protecție eficientă împotriva tuturor tipurilor de probleme de calitate a alimentării și includ un bypass automat pentru a menține sarcina alimentată și în cazul suprasarcinilor sau al avariilor UPS.

Produsele UPS 9PX au primit calificativul Energy Star, iar atunci când funcționează în mod on-line, pot obține un randament de 94%, care contribuie la menținerea la minimum a costurilor de operare și a impactului asupra mediului.

Toate modelele sunt prevăzute cu un ecran LCD integrat, care furnizează informații complete despre starea produsului și parametrii de funcționare. În plus, monitorizează consumul de energie până la nivelul de grup de prize de ieșire. Controlul segmentelor de prize este asigurat pentru maximum două grupe de consumatori, facilitând pornirile secvențiale și opririle prioritizate ale echipamentelor neesențiale, precum și repornirea de la distanță a serverelor blocate.

Sistemul Eaton de gestionare avansată a bateriei (ABM) prelungește durata de viață a bateriei cu până la 50%, iar atunci când bateriile trebuie înlocuite, se poate face hot-swap, adică fără a întrerupe alimentarea cu energie electrică a sarcinilor.

Versiunile noilor produse UPS 9PX pregătite de virtualizare oferă o integrare mai bună cu mediile virtuale VMware, HyperV, RedHat și Citrix, facilitând implementarea politicilor de recuperare automată în caz de dezastru (automated disaster recovery) în cazul apariției unor probleme în alimentarea cu energiesau in situația unei descarcari automate de sarcina (load-shedding). În plus, produsul 9PX poate fi monitorizat și prin produsele populare de tip cloud VMWare vRealize și Microsoft MS SCOM.