Turism

Grecia deschide sezonul estival începând din 14 mai

Grecia deschide sezonul estival în mai și anunță condițiile pentru intrarea în țară a turiștilor străini. Românii vaccinați împotriva COVID-19, cei care au un test negativ făcut cu 72 de ore înainte și cei care au anticorpi în urma infecției cu noul coronavirus vor putea merge în vacanță în Grecia, începând din 14 mai.

Anunțul a fost făcut de ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, la târgul de turism de la Berlin și e de așteptat să fie făcut și la București, săptămâna viitoare, când oficialul se va întâlni cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Cei doi miniștri au convenit să discute la București despre deschiderea bilaterală a turismului.

“Primim zilnic numeroase întrebări din partea turiștilor noștri despre cum se va putea călători în Grecia, în acestă vară. Anunțul ministrului grec al Turismului vine să lămurească lucrurile. Turiștii români aflați în oricare dintre cele trei situații sunt bine-veniți, Grecia este deschisă pentru turism”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

Pe cei care au în continuare nevoie de test, Paralela 45 îi îndrumă spre Gral Medical, clinica cu care are parteneriat și unde se pot testa cu rapiditate și la un preț preferențial de 200 de lei sau către clinici zonale.

Aproximativ 20 de mii de turiști Paralela 45 au mers, în 2019, în vacanță în Grecia, pe zboruri charter și cu transport individual. 14 mii au fost anul trecut. Pentru sezonul 2021 sunt programate zboruri charter spre Chania/Creta, Heraklion/Creta, Zakynthos, Rodos, Santorini, Mykonos, din București, Cluj-Napoca sau Iași pentru 10.000 de români care vor să își petreacă vacanța de vară în insule. Pachetele de vacanță pentru Grecia sunt încă în perioada de Early Booking, cu reduceri între 20 și 27%. Gradul de ocupare al zborurilor charter este de 35% în acest moment. Pentru segmentul de transport individual se estimează o creștere cu 25% față de anul trecut, când au fost în jur de 7.000 de persoane.

“Grecia raportează anual 1,4 milioane de turiști români. După o scădere cauzată de pandemie, anul trecut, se așteaptă ca 2021 să fie un an cu rezultate peste așteptări, la care să contibuie și  transparența pe care autoritățile de la Atena o au pentru accesul turiștilor străini în țara lor. Grecia este una dintre destinațiile favorite ale românilor care a anunțat, din timp, ce le trebuie turiștilor care vor să își petreacă vacanța în insule sau pe continent”, precizează CEO Paralela 45