Turism

Israelul votează măsuri suplimentare de relaxare

Se redeschid atracțiile turistice. Primele fotografii cu Tel Aviv-ul reîntors la viață

La aproape 12 luni de la închiderea granițelor, după mai multe perioade de “lockdown” strict, 3 valuri pandemice agresive și cu un procent de aproape 60% din populație cu ambele doze ale vaccinului facute, Israelul anunță primul set de măsuri ce va relaxa viața locuitorilor. Pentru prima dată după izbucnirea pandemiei există speranțe pentru redeschiderea destinației turistice în următoarele luni.

Autoritățile de la Ierusalim au emis la începutul acestei săptămâni noile reguli după care vor funcționa instituțiile scolare, hotelurile si restaurantele.

Repornesc evenimentele în Israel

Pentru prima dată în ultimele 12 luni sunt permise evenimentele organizate în exterior sau interior, cu grad de ocupare de maxim 50% și nu mai mult de 300 de persoane. Participarea la evenimente este permisă exclusiv deținătorilor așa numitului „Green Pass”, adică celor vaccinați cu ambele doze. Organizatorii de evenimente sunt obligati sa testeze aleator 5% din numărul total al participanților.

Restaurantele se redeschid în interior pentru persoanele vaccinate, cu grad de ocupare de 75%

Restaurantele din Israel pot permite începând de săptămâna aceasta servirea mesei în interior persoanelor deja vaccinate cu ambele doze de vaccin. Pot ocupa interiorul restaurantelor cu o capacitate maximă de 75% și maxim 100 de persoane. Exteriorul este deschis tuturor doritorilor, indiferent dacă au fost sau nu vaccinați. Numărul maxim de persoane ce pot ocupa terasa sau grădina unui restaurant este de maxim 100 de persoane simultan. Se cere păstrarea distanței între mese și cel puțin un scaun liber între grupurile din baruri.

Hotelurile pot permite servirea mesei cu un grad de ocupare al spațiului de care dispun de maxim 50% și nu mai mult de 300 de persoane.

Restaurant-Tel-AvivRestart pentru industria evenimentelor culturale, sportive si conferinte profesionale

Israelul permite organizarea conferințelor profesionale, culturale și a evenimentelor sportive cu grad maxim de ocupare de 500 de persoane în interior sau 750 de persoane în exterior. În arene sau stadioane cu peste 10.000 de locuri, limita crește până la 1.000 de persoane în spații închise și 1.500 în spații deschise.

Biletele se vând numai în avans iar locurile trebuie să fie numai pe scaune marcate. Evenimentele vor avea loc fără dans și fără vânzarea și servirea de alimente și băuturi.

Undă verde la intrarea și ieșirea din Israel pentru cetățenii israelieni

Toți cetățenii israelieni și rezidenții permanenți vor putea intra în Israel, în limita a 3.000 de persoane pe zi. Se va permite repornirea zborurilor din New York, Frankfurt, Paris, Londra, Kiev, Toronto și Hong Kong.