Actualitate

Klaus Iohannis: Vom fi obligați să reintrăm în stare de urgență

Creștere îngrijorătoare a infectărilor cu coronavirus, 320 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare număr de infectări din ultima lună. Numărul total ajungând la 21.999 de cazuri.

Ne reamintim că în data de 19 mai 2020 președintele Klaus Iohannis a avertizat că dacă numărul persoane infectate cu coronavirus va crește, va fi obligat să reintroducă starea de urgență.

“Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. (…) Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!”, avertiza președintele.

Suntem pe o pantă ascendentă a infectărilor, este nevoie doar de un nou maxim de cazuri pe zi și starea de urgentă va fi decretată. Este o chestiune de zile!

Creșterea importantă a infectărilor cu COVID-19 aproape că obligă Parlamentul să voteze prelungirea starii de alertă. Un refuz din partea Parlamentului îi va oferi președintelui Iohannis ocazia să pozeze în salvatorul națiunii, odată cu reintroducerea stării de urgență.

Viitorul nu arată deloc bine. Locul marii relaxări ar putea fi luat de o nouă stare de urgență!