Actualitate

Klaus Iohannis: Vom fi obligați să reintrăm în stare de urgență

Iohannis STARE de ALERTĂ

Actualizare 08.07.2020: Record abosut de infectări noi de cu COVID-19, 555, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Reamintim că atât ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, cât și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vorbesc tot mai des despre reîntoarcerea la starea de urgență.


Actualizare 29.06.2020: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie. Mai mult, ministrul se gândește și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare. „Analizăm Valea Prahovei şi litoralul, acolo se respectă cel mai puţin regulile”, a declarat ministrul Tătaru.


Actualizare 25.06.2020: Nou număr record de infectări cu Covid-19, 460. Este cel mai mare bilanț înregistrat în România din data de 22 aprilie 2020.

kitunghii.ro

Actualizare 17.06.2020: În ultimele 24 de ore în România a fost înregistat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu coronavirus din luna iunie, 345, bilanțul ajungând la 22.760. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate într-o zi, de la începutul lui mai încoace. Pe 7 mai erau raportate 392 de noi cazuri. 


Creștere îngrijorătoare a infectărilor cu coronavirus, 320 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare număr de infectări din ultima lună. Numărul total ajungând la 21.999 de cazuri.

Ne reamintim că în data de 19 mai 2020 președintele Klaus Iohannis a avertizat că dacă numărul persoane infectate cu coronavirus va crește, va fi obligat să reintroducă starea de urgență.

“Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. (…) Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!”, avertiza președintele.

Suntem pe o pantă ascendentă a infectărilor, este nevoie doar de un nou maxim de cazuri pe zi și starea de urgentă ar putea fi decretată. Poate fi o chestiune de zile!

vivacredit.ro

Creșterea importantă a infectărilor cu COVID-19 aproape că obligă Parlamentul să voteze prelungirea starii de alertă. Un refuz din partea Parlamentului îi va oferi președintelui Iohannis ocazia să pozeze în salvatorul națiunii, odată cu reintroducerea stării de urgență.

Viitorul nu arată deloc bine. Locul marii relaxări ar putea fi luat de o nouă stare de urgență!