Actualitate

LEGĂTURA macabră dintre MASACRAREA CIOCÂRLIILOR și dezvoltarea rețelelor de PROSTITUȚIE

Informații incendiare oferite se senatorul Mihai Goţiu, pe pagina de Facebook, după dezbaterea publică organizată astăzi pentru aprobarea ordinului de ministru cu cotele de vânătoare pe acest an.

“SINISTRU. LEGĂTURA macabră dintre MASACRAREA CIOCÂRLIILOR și dezvoltarea rețelelor de PROSTITUȚIE. Studiu de caz: cum și-a construit FIICA MONSTRULUI DIN CARACAL afacerea cu ”fetițe”, utilizând ca momeală VÂNAREA CIOCÂRLIILOR, INTERZISĂ ÎN MAJORITATEA ȚĂRILOR EUROPENE

”Pixul” ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, ar putea decide viața sau moartea a 400.000 de ciocârlii și a aproximativ 500 de capre negre, după dezbaterea publică, organizată astăzi, pentru aprobarea ordinului de ministru cu cotele de vânătoare pe acest an.

Nu mai reiau toate argumentele legate de necesitatea protecției celor două specii, ci o să prezint latura mai puțin cunoscută public care explică de ce nu e oprită împușcarea lor, iar legile pe care le-am inițiat, împreună cu colegii din USR Allen Coliban și Cornel Zainea, pentru protejarea lor sunt blocate la Camera Deputaților – afacerile macabre care se dezvoltă în umbra lor.

Împușcarea ciocârliilor și a caprelor negre, considerate de unii ca fiind ”sport”, reprezintă atracțiile cu care sunt momiți turiști străini pe domeniile de vânătoare. Pachetul unui eveniment de acest gen, implică taxele plătite pentru vânat, muniție, cazare, masă, banchete etc. la pensiunile și hotelurile proprietarilor și/sau patronilor fondurilor și domeniilor de vânătoare. Până aici, putem discuta pro sau contra, în ce măsură asemenea beneficii economice justifică vânarea celor două simboluri naționale.

Atenție, însă, veniturile organizării de partide de vânătoare cresc substanțial, în unele cazuri, cu o altă ofertă care completează ”meniul”: prostituția – zilele de împușcat încheindu-se cu ”partide” de sex contra-cost. Vânarea ciocârliilor devine, astfel, doar imaginea din pliantele publicitare pentru vânătorii de alte plăceri. În spatele vânării ciocârliilor (interzisă în majoritatea țărilor europene, de unde și atractivitatea practicării acestui ”sport” în România) se dezvoltă afaceri cu un grad de pericol social mult mai mare: de la braconaj la prostituție, cu toate efectele cunoscute – începând cu traficul ”de carne vie”.

Zilele trecute, căutând pe internet după cazuri de braconaj la ciocârlie (găsiți zeci de articole – fie că e vorba de depășirea, cu mult, a cotelor aprobate, fie că se împușcă și specii deja protejate – pentru că un vânător nu poate face distincție, de la distanță, între diferitele specii de ciocârlii, exemple în galeria foto), am dat și peste o investigație din ziarul Critic Arad, din septembrie 2017 (și actualizată ulterior, aici: https://criticarad.ro/actualizare-patronul-spiritual-al-ia…/ )

Găsiți în articol detaliile revoltătoare ale unei asemenea afaceri și cum vânarea ciocârliilor (și a altor specii, dar cu ciocârlia ca ”atracție specială”, tocmai din cauza interdicției din alte țări) e ”momeala” pentru istorica afacere a prostituției.

”Ciocârlia este „ultima fiță”… de aia scandalul cu ea e mai mare. Numărul ciocârliilor ucise e înfiorător pentru că pasărea (imună la cucută, nu și la gloanțe) e și foarte bună de mâncat… mai ales dacă vrei să te dai „mafiot adevărat”. Mănânci ciocârlii frate… și asculți Enescu… nici lui Nero nu i-ar fi puiat mintea!” – fragment din articol.

Responsabilă și organizatoare a acestor ”partide mixte” (vânătoare & prostituție) era Daniela Dincă, fiica monstrului din Caracal, Gheorghe Dincă, ale cărui crime au șocat, anul trecut, opinia publică. Presa centrală a preluat o parte din informații, după crimele din Caracal, dar a insistat doar asupra laturii legate de prostituție, fără a interoga și modalitatea (la fel de sinistră) prin care erau găsiți clienți, și rolul de factor favorizant major în afacere al masacrării ciocârliilor (pentru că fără clienți pentru vânătoare, n-ar fi avut clienți nici pentru afacerile ”conexe”).

În timpul dezbaterilor de la Senat, pe legile pe care le-am inițiat, împreună cu colegii din USR, pentru includerea ciocârliilor și a caprelor negre pe lista speciilor protejate (implicit pentru interzicerea vânării lor), legi blocate de jumătate de an la Camera Deputaților, n-am auzit nici un argument plauzibil din partea oponenților. Nici ciocârliile, nici caprele negre nu produc vreo daună și n-au vreun impact negativ asupra altor activități umane. Dimpotrivă: ciocârliile se hrănesc cu dăunători agricoli (și nu e nevoie de chimicale ca să-i stârpești), iar caprele negre au un rol major în menținerea biodiversității (că tot ne mirăm că ajung urșii prin localități, după ce le distrugem habitatele și sursele de hrană).

Dacă vă întrebați ”și, totuși, atunci de ce s-au opus legilor mai mult de jumătate dintre senatori, iar deputații o blochează, vă rog să vă mai gândiți la un aspect – cât de vulnerabili devin unii vânători (iar printre parlamentari nu sunt puțini) care participă la o”distracție”, precum cea de la Arad, cu toate ”ingredientele” și ”meniul complet”. Mai ales când organizatorii sunt persoane fără prea multe scrupule și mustrări de conștiință.”