Business

Prima ședință de tranzacționare pentru Lion Capital sub noul simbol bursier

Lion Capital, companie listată la Bursa de valori București de peste 20 de ani, a avut prima ședință de tranzacționare sub noua identitate de brand și sub noul simbol bursier LION. Această schimbare vine în urma procesului de actualizare a identității de brand realizat de companie la începutul acestui an.

Pentru Lion Capital, această schimbare marchează un moment definitoriu în parcursul și dezvoltarea companiei, adaptându-se viitorului și pregătindu-se din punct de vedere competitiv să activeze pe piața de capital europeană și globală. Compania își păstrează experiența și tradiția SIF Banat Crișana, adăugând inovația și forța noii structuri pentru a atinge un nivel de performanță superior și o identitate vizuală proaspătă și actuală.

Lion Capital se numără printre primele companii listate la Bursa de Valori București, istoria sa la bursa locală începând în luna noiembrie a anului 1999. De atunci și până în prezent, Lion Capital a reprezentat un partener cu un aport semnificativ pe piața de capital românească și unul dintre investitorii instituționali importanți ai Bursei de Valori București.

Actualizarea arhitecturii brandului este un proces important pentru companiile cu tradiție, așa cum este Lion Capital, întrucât aceste demersuri demonstrează atenția pe care o acordă evoluției socio-economice și, în egală măsură, este o reafirmare a fundamentelor pe care este construită compania, prin alinierea la planurile de dezvoltare. Procesul strategic de ancorare la dinamismul companiei reflectă alinierea la valorile sale, dar și la evoluția pieței de capital.

Lion Capital este unul dintre partenerii care contribuie de peste 20 de ani la dezvoltarea pieței locale și, cu această ocazie, urăm echipei mult succes în continuare sub noua identitate.

Acțiunile Lion Capital se tranzacționează pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București din data de 1 noiembrie 1999, compania fiind printre primii emitenți ai bursei locale. În cei 23 de ani de la listarea la Bursa de Valori București, au fost tranzacționate 3,8 miliarde de acțiuni, cu o valoare de 5,5 miliarde de lei.

La finalul ședinței de tranzacționare de miercuri, 10 mai, ultima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Lion Capital era de 1.2 miliarde lei, o valoare de 82 de ori mai mare față de capitalizarea de la debut.