Cultura

Programul lunii aprilie la Opera Națională București

În luna aprilie, Opera Națională București va prezenta 13 titluri de operă, musical și balet din repertoriul universal, alături de conferințele operei – Scena Gândirii. Printre spectacolele prezentate se numără “Rigoletto” de G. Verdi, “Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, “Paiațe” de R. Leoncavallo, “Tango.Radio & Juliet” de Edward Clug, “Madama Butterfly” de G. Puccini, “Lacul lebedelor” de P.I. Ceaikovski, “Elixirul dragostei” de G. Donizzeti, “Don Carlo” de G. Verdi, “Nabucco” de G. Verdi, “La Boheme” de G. Puccini, “Raymonda” de A. Glazunov, “La Traviata” de G. Verdi și “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

Primele trei reprezentații ale spectacolului “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber au fost sold out în doar 10 ore de la punerea în vânzare a biletelor. Biletele pentru reprezentațiile din luna mai vor fi puse în vânzare în săptămâna următoare.

Spectacolul “Rigoletto” de G. Verdi, în regia lui Stephen Barlow și cu scenografia semnată de Yannis Thavoris, va fi prezentat în primele patru reprezentații ale lunii aprilie. Acțiunea originală, care are loc la Paris în secolul al XIV-lea, a fost mutată în Italia în secolul al XVI-lea de către compozitor pentru a respecta restricțiile impuse de cenzură. În montarea de pe scena Operei Naționale București, acțiunea a fost plasată la Chicago, la începutul anului 1929, într-o perioadă dominată de gangsteri și jocuri de noroc. Scenografia lui Yannis Thavoris a fost concepută pentru a reda atmosfera detaliată a acelei epoci.