Actualitate

Semnează PETIȚIA pentru prescrierea amenzilor date în timpul stării de urgență

Într-o perioadă de nici 30 de zile s-au emis peste 200.000 de amenzi! Amenzile pentru că nu am fost distanțați social s-au ridicat (până acum) la suma incredibilă de 78 de milioane de euro. Este echivalentul impozitului emis de companii în luna februarie, conform BBC.

Este anormal să dai amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei, într-o ţară în care jumătate dintre salariați iau sub 2.000 de lei/lună.

Spre exemplu Marea Britanie are o populaţie de trei ori mai mare decât a României dar a emis 3.500 de amenzi, cu valori între 150 şi 300 de lei,. Adică în jur de 180.000 de euro în total!!

De ce este important?

Avem unul dintre cele mai subfinanţate sisteme de sănătate din Europa dar folosim metodele cele mai nocive, mai coercitive, în abordarea unei probleme atât de sensibile psihologic cum este o pandemie. Întrebați-vă cum se simte un om care muncește pentru acei bani luni bune, ce va face pentru a pune pe masă cele necesare, acasă. Suntem de plâns! Parcă vrem să îi gonim pe toți românii din țara lor!!

Bătrâni amendați că au întîrziat la coadă, că au greșit nu știu ce detaliu din declarație, oameni care pur și simplu nu au știut cum se completează acea declarație, oameni care au îndrăznit să meargă în cimitire să aprindă o lumânare, să facă parastase, să se roage.

Nu așa vom acoperi găurile din buget, prin teroare și oropsirea unor cetățeni!

Avem nevoie de pace și coeziune socială după această pandemie, de solidaritate . De aceea este importantă anularea acestor amenzi!

Semnează AICI petiția