Cultura

UNTOLD 2023, festivalul la care au participat cei mai buni DJ din lume

Festivalul UNTOLD 2023 a atins apogeul muzical, aducând pe aceeași scenă crema crema DJ-ilor mondiali. David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok și Armin van Buuren au definit nu doar o ediție, ci o experiență muzicală de excepție pentru fanii prezenți la Cluj-Napoca.

David Guetta, confirmându-și statutul de DJ numărul 1 al lumii pentru a patra oară, a adus pe scena principală a UNTOLD o energie debordantă și o conexiune unică cu publicul român. Set-ul său a fost o călătorie sonoră memorabilă, confirmând că Guetta rămâne un maestru al artei DJ-ingului.

Dimitri Vegas & Like Mike, ocupanții locului 2 în topul DJ Mag, au transformat UNTOLD într-un spectacol global, demonstrând de ce sunt considerați una dintre cele mai mari atracții ale scenei electronice contemporane. Frații belgieni au livrat un show live unic, solidificându-și statutul de staruri mondiale.

Martin Garrix, DJ-ul numărul 3 al lumii, a adus recunoștința în inima fanilor români, considerând că UNTOLD și țara noastră au un loc special în sufletul său. Cu un set plin de emoție și pasiune, Garrix a adăugat încă o pagină la cartea sa de amintiri create pe scena festivalului clujean.

Alok, ocupantul locului 4 în topul DJ Mag, a capitalizat un număr record de voturi și a oferit un show live excepțional pentru al treilea an consecutiv. Artistul brazilian a apreciat nu doar profesionalismul UNTOLD, ci și pasiunea unică a fanilor români.

Armin van Buuren, veteranul scenei trance și locul 5 în clasamentul DJ Mag, a continuat să construiască o relație specială cu publicul UNTOLD. Cu un set plin de tradiție și emoție, Armin a confirmat că rămâne un maestru al genului trance.

Cifrele impresionante ale clasamentului DJ Mag, cu peste 1,3 milioane de voturi exprimate din 237 de țări, consolidează UNTOLD ca un reper global în industria muzicii electronice. În anul în care festivalul a sărbătorit 30 de ani de la înființare, fanii au avut privilegiul de a asista la o serie de spectacole și evenimente memorabile, inclusiv lansarea documentarului “Top 100 DJs: 30 Years of Dance Music.”

Cu o istorie bogată și o tradiție de a aduce pe scenă cei mai buni artiști din lume, UNTOLD rămâne nu doar un festival, ci o destinație obligatorie pentru iubitorii muzicii electronice. În timp ce organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului, lumea așteaptă cu nerăbdare dezvăluirea primelor nume confirmate pentru UNTOLD 2024, continuând astfel tradiția de a oferi experiențe muzicale de elită.